11 Mart 2016 Cuma

GALATASARAY'A ÖNERDİĞİM OYUNCULAR

1)Moussa Dembele : 19 Yaşında 
 Santrafor
37 maçta 14gol  5 asist
750 bin euro

2) Rafael Borre Amaury: 20 yaşında
 Forvet
4 maçta 1 gol 1asist
2.5 milyon euro

3)Nicolas Gimenez: 20 yaşında
 Orta saha
13 maçta 3 gol 1asist

4) Janni Luca Serra: 17 yaşında
Santrafor
22 maçta 18 gol 9 asist

5) Çağatay Kader: 19 yaşında 
Forvet
14 maçta 15 gol 

6)Görkem Sağlam: 17 yaşında
Orta saha
16 maçta 12 gol 1asist
125 bin euro

7)Salih Özcan: 18 yaşında 
Orta saha
19 maçta 4 gol

8) Moritz Heinrich: 19 yaşında  
Forvet + Sol kanat
 19 maçta 16 gol 11 asist

9) Suat Serdar: 18 yaşında
Orta saha 
 21 maçta 5 gol 5 asist
 300 bin euro

10) Johannes Eggestein: 17 yaşında
Santrafor
 21 maçta 23 gol 1asist

11) Remi Oudin : 19 yaşında

12)Gaetan Perrin: 19 yaşında

13) Kasper Dolberg: 18 yaşında

7 maçta  3 gol

14)Andrija Zivkovic: 19 yaşında

Sağ kanat

15 maçta  7 gol 3 asist

EKLEMEK İSTERSENİZ YORUM YAZIN










  

5 Mart 2016 Cumartesi

DÜNYANIN EN GÜZEL 20 ŞEHRİ

1- CAPE TOWN, GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ


Cape Town tüm duyguları kışkırtan bir şehir. Sıcak yaz mevsiminden sonra bugünlerde okyanustan esen ferahlatıcı sonbahar rüzgarları, doğa harikası Masa Dağı, parlak ışıklar saçan gökdelenler, limandaki lüks oteller, her çeşit deniz ürününü ucuz ve kaliteli sunan restoranlar, sanat galerileri... 2014 “Tasarım Başkenti” etkinlikleriyle renklenen caddeler, meydanlar, 2010 Futbol Dünya Kupası’ndan kalan yeni spor tesisleri... Yoksulların yaşadığı teneke mahallelere bile son yıllarda temel altyapı hizmetleri sunuluyor. Kentin yakın çevresinde kaya tırmanışından, kafesle büyük beyaz köpekbalığı dalışına, yaban hayatı gözlemi safarisine kadar her türlü macera etkinliğine fırsat veren birbirinden güzel kasabalar sıralanmış. Uçak biletlerindeki sezon dışı indirimlerden faydalanıp şehri ve çevresini keşfedebilirsiniz.




2)VANCOUVER KANADA
Dünyanın yaşanabilir şehirler sıralamasında her yıl listenin ön sıralarında Vancouver yer alıyor. Sokaklarında Çinlilerin ağırlıkta olduğu şehirde her memleketten insana rastlamak mümkün. İç içe geçen kültürü, lezzetleri ve doğal güzellikleriyle görenleri büyülüyor..









3)VENEDİK İTALYA

Büyüleyici ve yorucu bir şehir Venedik. Keşfetmek kolay değil. Sürekli hareket halinde olan şehir, modern sanatın önemli merkezlerinden birine dönüştü. Büyük Kanal boyunca açılan lüks otel ve pasajlar, yenilenen barlar ve restoranlar kentin yıldızını biraz daha parlattı.










4)SIDNEY AVUSTURALYA








5)SAN FRANSİSCO ABD



6)NEW YORK ABD
,

7)TOKYO JAPONYA




8)RİO DE JANEiRO



9)FLORANSA İTALYA



10)İSTANBUL TÜRKİYE
Gazete İstanbul'un listede yer almasını şöyle açıkladı: "Avrupa ile Asya'yı ayıran mavi kurdele. Kentin eski merkezi kubbeler ve minarelerle dolu. Güneyinde Marmara Denizi'nin mavi suları davetkarca parlıyor."


11)BARCELONA İSPANYA

İspanya’nın Katalan başkenti Barcelona, önemli bir liman ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra tarihi yerleri ve klasik turist aktiviteleri açısından son derece zengin. Ancak şu sıralar kentin sahillerindeki zenginlikleri keşfetmenin tam sırası. Eski limanın çevresine konuşlanmış, görmeye değer çok sayıda mekân ve benzersiz lezzetler sizi bekliyor.

12) SEVİLLA İSPANYA
Mağribi üslubu sarayları, görkemli Katolik festivalleri, büyüleyici flamenkosuyla yaşayan sahne gibi Seville. Bu özellik, en zor zamanlarda bile şehrin dinamizmini korumasını sağlıyor. Dar sokaklarda hep yeni restoranlar, mağazalar, sanat mekanları açılıyor. Misafirperver yaklaşım hiç değişmiyor.

13)St PETERSBUGR RUSYA
St. Petersburg özelikle Rus edebiyatına ilgi duyanlar için nefes kesici bir kent. İnsan kentin sokaklarında dolaşırken "acaba şu köşeyi döndüğümüzde Raskolnikov karşımıza çıkar mı?" "Bizim Fedya'mız bu sokaklarda yürümüş müdür", "Alexander Puşkin burada gün batımını uzun uzun izlemiş midir" diye düşünmeden edemiyor.


14)KRAKOW POLONYA
Krakow’u gezerken karşılaştırmalardan kaçınmak mümkün değil. Tarihi bölgenin ana meydanında çift kuleli, görkemli bir tarihi kilise yükseliyor. Çevresi kafeler, restoranlarla çevrili. Nehrin kıyısındaki tepenin üstüne yerleştirilmiş şatoya ne demeli? Gecenin nabzı barlar, kulüplerde atıyor. Nobel ödüllü şairlerin, Polanski ve Wajda gibi ünlü sinemacıların çıktığı bu kültür şehri şimdilerde yeniden keşfediliyor.


15) MELBOURNE AVUSTURALYA

Victoria Eyaleti’nin başkenti ve Avustralya’nın en büyük ikinci şehri olan Melbourne, Yunan, Çin, İtalyan, Vietnam ve Lübnan kültürlerinin eritildiği bir pota. Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan şehirde eski dünya mimarisi ile birleşmiş Avrupa etkisi var. Şehrin merkezindeki kriket sahası ve Melbourne Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edebilirsiniz

16)BOSTON ABD



17)HONG KONG CİN


18)BERLİN ALMANYA
Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesiyle birlikte tam 24 yıldır ülkenin başkenti olan Berlin, 1990’da rüştünü ispat etti. Bel bağladığı devlet desteğinden sürdürülebilir endüstriye dönüşmeye teşebbüs ettiğinde SoundCloud ve ResearchGate gibi teknolojilere katılmak üzere Google ve Etsy gibi şirketler burada ofis açtı. Böylelikle büyüme fantezisi, aldatıcı bir reklam gibi görünmeden, Berlin’i Avrupa’nın Silikon Vadisi olmaya aday diğer kentlerin arasına soktu. Şehrin Vahşi Batı enerjisi ve tabiatı değişiyor. Başkentin merkezi kabul edilen Mitte, Berlin’de küçük İstanbul olarak anılan Kreuzberg ilçesinin çeperleri ve Neukölnn semti çok hızlı dönüşüyor. Berlin hâlâ efsanevi gece kulüplerine ve sanat olaylarına sahip ama özellikle Mitte’de iki haftada bir yeni bir bar veya restoran açılıyor. Kısacası bu günlerde herkes Berlin’de hoşça vakit geçirebilir.


19) VİYANA AVUSTURYA
Aylardan nisan, bahar çoktan yaymış rehavetini Viyana’nın üstüne. Klasik müziğin başkentinde, tramvaylar gelin gibi süzülmekte. Caddeler, meydanlar, göz alabildiğine uzanan yemyeşil parklar baharın ışıklarıyla yıkanıyor. Viyanalılar her zamanki sakin yaşamlarına devam ediyor. Tarihi kafelerin kaldırımlara, meydanlara taşan masalarında Türklerin üç asır önce şehrin kültürüne kazandırdığı kahvenin tadını çıkarıyorlar. Baharda çıkacağınız iki günlük Viyana gezisinde şehrin lezzetlerinden, müziğinden, sanat dolu atmosferinden payınıza çok şey düşebilir.

20) SİZCE EN GÜZELİ HANGİSİ?














4 Mart 2016 Cuma

HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK  6  PRATİK BİLGİ


1)Balığın mangala yapışmaması ve daha lezzetli olması için ızgaranın üstüne limon dizebilirsiniz

2) Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

3) Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.

4) Burnunuz tıkalıysa... 
Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.

5)Nefesiniz kötü kokuyorsa... 
Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için.


6) Egzersiz sonrasında kaslarınız geriliyorsa... 
Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının 



DÜNYANIN EN GÜZEL MANZARALARI











Hotel La Montaña Mágica, Şili


Hotel-La-Montaña-Mágica

Tunnel Of Love, Ukrayna

Tunnel-Of-Love-Ukrayna-www.gezgintech.com_


 Ice Canyon, Grönland


Ice-Canyon-Grönland








3 Mart 2016 Perşembe

BİLİMİN AÇIKLAMADIĞI GÖRÜNTÜ

Balbek şehri



20 metreden daha büyük taşların da kullanıldığı bu antik şehir Roma imparatorluğundan da eski. Hatta Sümerlilerin bilgilerine göre bile burası antik bir şehirdi o zamanlar. Taşların büyüklüğünü göstermek amacıyla 2 kişi yapıların arasında dikiliyor. Bugün kimse burasını kimlerin, nasıl, ne amaçla ve ne zaman yaptığını bilemiyor. Modern bilim ise Balbek’i görmezlikten gelmeye devam ediyor.

Balbek şehri
İNANILMAZ OLAYLAR

Meksika'nın Julian Santana Barrera Xochimilco bölgesinin 1 mil yakınında bulunan ormanlık alanda ürkütücü bir adacık var.Bölge halkı buraya bebeklerin perili adası diyor. Bu garip yerin hikayesi bundan 50 yıl öncesine dayanıyor. 50 yıl önce bu adanın girişinde bir genç kızın cesedi bulunuyor. Cesedin yanında ise bir o Köylüler cesedi gömüp oyuncak bebeği atıyor. İşte ne oluyorsa bunun üzerine oluyor.O gece bütün köyden kızın çığlıkları duyuluyor. Kız bebeğini istiyor. Bunun üzerine köylüler adaya gidip oradaki ağaçlara bir bebek takmaya başlıyor.Kız çığlık attıkça bir bebek ağaca bağlanıyor. 50 yıldır bu gelenek devam ediyor.

NASA' DAN İNANILMAZ GÖRÜNTÜ

2 Mart 2016 Çarşamba

Sarisarinama Milli Parkı, Venezüella)

Çökükler yer yüzeyindeki çukurların doğal yollardan daha da çökmesiyle meydana geliyor. 

DÜNYANIN EN İLGİNÇ FOTOĞRAFLARI

4)Gizemli Astronot

Bir baba sadece kızını fotoğraflamak istiyor. Fakat o da ne! Fotoğrafa baktığında kızının arkasında beyaz silüetli bir adam duruyor. Baba, tekrar tekrar fotoğrafa baktığında adamın astronota benzediğini fark ediyor. Sanki uzaya gidecekken yolunu şaşırmış bir astronot. Ama kızının fotoğrafını çekerken orada olmadığına emin!Kodak yetkilileri fotoğrafı incelemiş ve fotoğrafın çekildikten sonra üzerinde oynanmadığını açıklamışlar. Astronotumuz belki de paralel evrende sıkışıp kaldı, kimbilir!

DÜNYANIN EN İLGİNÇ FOTOĞRAFLARI

3)DEV KARARTI
1964'te Hook Adası lagününde dev bir karaltının yüzdüğü bu fotoğraf çekiliyor. Bir çift, kendilerine doğru yüzmekte olan bu nesneyi görünce fotoğrafını çekmeye başlamışlar. Daha sonra ağzını açan yaratık tekrar yüzmeye başlamış. Çifte göre yaratığın boyu 2,5 metreyi buluyormuş.

İLGİNÇ FOTOGRAFLAR

DÜNYANIN EN İLGİNÇ 10 FOTOGRAFI

2)FREDDY JACKSON

1. Dünya Savaşı'nda İngiliz ordusunda hizmet veren Freddy Jackson, bir uçağın pervanesinin çarpmasıyla hayatını kaybetmiş. Jackson'ın ölümünden 2 gün sonra bu fotoğrafı çektiren arkadaşları, şaşırtıcı bir şekilde Jackson'ın silüetinin de fotoğraf karesinde yer aldığını görmüşler.

DÜNYANIN EN İLGİNÇ 10 FOTOGRAFI

1) Zaman Yolculuğu Yapan Adam

1941'de Kanada'da South Forks Köprüsü'nün açılışında çekilen bir fotoğraf oldukça şaşırtıcı! Kalabalığın içindeki bu kişiler, gördüğünüz üzere diğerlerinden biraz farklı. Biri güneş gözlüğü ve üzerindekilerle 90'lardan çıkmış gibi bir diğerinin elinde ise günümüz kameralarına benzeyen bir kamera görünüyor. Zaman makinası belki de çoktan bulunmuştur, ne dersiniz?

1 Mart 2016 Salı

Stonehenge 
Dünyanın en ünlü alanlarından biri, Stonehenge Wilshire İngiltere’deki tarih öncesi anıttır. Stonehenge; Neolitik Dönem’den, Yeni Taş Devrine kadar geçen zamanı anlatmaya yarayan terimdir. Bu eser ise İngiltere’nin en nadir Neolitik anıtları içerisinde yer alır. Stonehenge’in M.Ö. 3000 ile 2000 yılları arasında inşa edildiği düşünülmektedir.

İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde eskiden dinsel törenler için kullanılan ve Kelt rahiplerinden oluşan bir sınıf olan Druidlere atfedilen büyük taşlardan oluşan bir çember vardır. Druidler'in bu taş çemberini kullanmış olması mümkünse de, başlangıcı İngiliz adalarındakiNeolitik insanlara kadar uzanmaktadır. Keskiyle yontulmuş, düzgünleştirilmiş ve dışarıdan yerel bölgeye taşınmış, dik konumundaki otuz taştan (bunlardan hâlen on yedisi ayaktadır) oluşan ve kavisli hâle getirilerek dik duran taşların üzerine yerleştirilen lento (kiriş) taşlarını içeren ve böylelikle çember şeklinde kapı boşlukları oluşturan tek taş çemberdir.
Stonehenge'in çemberi bölen ve yapının girişinden geçen ekseninin yaz dönencesindeki (21 Haziran) gündoğumuna doğru konumlandırılmış olması, buna karşılık, yakındaki İrlanda'da yaklaşık olarak aynı zamanlarda inşa edilen Newgrange anıtının kış dönencesindeki (21 Aralık) gündoğumuna yöneltilmiş olması dikkat çekicidir.
Büyük Mavi Delik
Orata Amerika ülkelerinden Belize açıklarında bulunan "Büyük Mavi Çukur" gezegenin en iyi dalış noktası sayılıyor. 1971'de ünlü bilim adamı Jaques Yves Cousteau tarafından adı tüm dünyaya duyurulan 305 metre çapında, 146 metre derinliğindeki "Büyük Mavi Çukur" her ne kadar dalma meraklılarının çok iyi bildikleri bir yer olsa da, böge yerlileri için hala esrarını koruyor. 
Bilim adamları "Büyük Mavi Çukur"un, Buz Çağı'nda, deniz seviyesinin henüz düşük olduğu bir dönemde, bir mağara olarak oluştuğunu, deniz seviyesinin yükselmesiyle yavaş yavaş sular altında kaldığını ve sonunda basınca dayanamayan mağara tavanının çökmesiyle oluştuğunu açıklıyorlar. 

Bir zamanlar Maya medeniyetinin bir parçası olan bölgenin yerli halkı ise bu açıklamayı kabul etse de hikayenin bir bölümünde mağarada yaşadıkları varsayılan tanrıların, insanlara küstüklerini ve mağarayı terketmeleri sonucu mağaranın çöktünü anlatıyor. Tanrıların bölgeyi terk etmeleriyle birlikte, belaların gelmeye başladığını anlatan yerli halk "Büyük Mavi Çukur"a bugün bile bir tapınak olarak bakıyor. Bazıları da, zaman zaman "Büyük Mavi Çukur"un, gece vakti gümüş rengine büründüğünü iddia ediyor.
Hiller Gölü (Batı Avustralya)
Bilim insanları gölün rengini açıklamayı başaramıyor ancak pembeliğin alglerden kaynaklanmadığı kanıtlandı
Gölü ilk kez görenler rengin göz yanılması olduğunu düşünse de gölden bir kova su alındığında pembe rengin korunduğunu ve kalıcı olduğunu görebiliyor.
Bu tuzlu ve sığ göl, yaklaşık 600 m. genişliğinde ve fırtınalarla çalkalanan bu denizlerden çok Hansel ve Gretel’in masal dünyasına aitmiş gibi duruyor.
Middle Adası’ndaki pembe göl Hillier’e ait ilk kayıtlar ise 1802 yıllarına kadar gidiyor; İngiliz gemici Vehidrograf Matthew Flinders Sidney’e doğru giderken bu adaya uğramış.
CEHENNEM KAPISI
Türkmence: Cehennem dereside) Türkmenistan'ın Ahal Vilayetindeki Derdinize İlçesinde bir doğal gaz kuyusu.
1971'de Rus yer bilimi uzmanları doğal gaz araması yaparken tesadüfen buldukları uzun bir kuyudur. Çapı 70 metreyi bulan bu kuyudan metan gazı çıktığı için bilim insanları çevreyi korumak için o senede bu kuyuyu ateşe verdiler ve o zamandan beri kuyu sürekli yanmaktadır.
Türkmenistan dünyanın dördüncü en büyük doğal gaz rezervine sahip ve Darvaza Krateri bu kaynağın tam kalbinde, başkent Ashgabat'a 270 km. mesafedeki Ahal Bölgesi'nde bulunuyor.

"Cehennem Kapısı" lakabıyla Darvaza Krateri 40 yılı aşkın bir süredir aktif bir şekilde yanmakta. 69 metrelik genişliği ve 30 metrelik derinliğiyle bu krater, Türkmenistan'ın %70'ini kaplayan Karakum Çölü'nün tam ortasında bulunuyor.
Angel Şelalesi (İspanyolcaEl salto Ángel), Venezuela'da bulunan dünyanın en yüksek çağlayanıdır. National Geographic ekibi tarafından 1949 yılında yapılan resmî ölçüme göre 979 m yüksekliğindedir.
Şelaleyi, 20. yüzyılın başlarında, kâşif Ernesto Sánchez La Cruz keşfetmiştir. Batı dünyası ise ancak 1935'te ABD'li pilot Jimmie Ange lsayesinde bu şelalenin varlığını öğrenmiştir. Angel, değerli taşlar aramak amacıyla 1933 yılında çıktığı yolculukta şelaleyle karşılaşır.[2]Şelalenin güzelliğini karısı ve iki arkadaşıyla da paylaşmak isteyen Angel'ın tekrar gelişinde kullandığı uçak, yerlilerin Şeytan Kanyonu dediği Auyan tepesine düşer. Angel, karısı ve iki arkadaşı, 11 gün süren çetin bir mücadelenin ardından küçük bir kasabaya iner. Onların bindiği uçak ise tam 33 yıl sonra tepeden helikopter yardımıyla kaldırılarak Maracay'daki Aviation Müzesi'nde sergilenir. Şeytana meydan okuyan uçuşuyla Angel, Venezuela'nın efsanesi haline gelir.
Şelalenin suları, en uç noktadan tabana doğru düşerken 807 metre boyunca hiçbir engele çarpmadan ilerler. Doğa bilimciler bu olayı "serbest düşüş" olarak tanımlar. 807'inci metreden sonra kaya çıkıntısına çarpan suların yolculuğu bir süre daha devam eder ve 979'uncu metrede sona erer. Sisli bir görüntüye sahip olan şelalenin suları, kuzeye doğru yol alarak Churun Nehri'ne karışır.

29 Şubat 2016 Pazartesi

Hırvatistan'dan Plitvice Gölleri Milli Parkı göller, mağaralar ve ağaçların birbiri içine geçtiği inanılmaz bir doğal güzellik. UNESCO Dünya Mirası'na dahil edilen göllerin renkleri yeşil, mavi ve hatta gri bile oluyor.
Dünyanın en güzel yerleri 12